Mit kell tudni a szaunakanalakról?

Közzétette Andi 2018/07/30 0 Komment Cikkeink,

Mit kell tudni a szaunakanalakról?

A szaunakanalaknak alapvetően egyetlen funkciójuk van, méghozzá, hogy a vizet eljuttassák a dézsából a kályhában heverő kövekre. Ennek hatására a forró kövek közül gőz szökken fel, ami még intenzívebbé teszi a szaunaélményt. De milyen más előnyei vannak még használatának és milyen szaunakanalat érdemes használni szaunázás közben?

 

A víz locsolásának nem mellékes előnye a gőz által nyújtott extra élményen túl, hogy megnöveli a szauna levegőjének páratartalmát is. A finn szaunák levegője ugyanis egy idő után nagyon szárazzá válik, így viszont optimálisra növelhető a páratartalom.

 

Öntési technika tekintetében egyetlen szabályt lehet határozottan megfogalmazni, méghozzá, hogy a vizet mindig egyenletesen kell a szaunakövekre locsolni. Az egy pontba öntött víz ugyanis közvetlenül a szauna fűtőszálaihoz folyik, vízkő keletkezik és jelentősen megrövidíteni annak élettartamát. Illetve nem mellesleg a szépen eloszlatott víz hatására a gőzképződés minősége is javul.

 

A cél tehát, hogy egy határozott öntéssel minél több követ beteríts – persze ügyelve arra, hogy ne hevítsd túlságosan fel a levegőt! Tartsd be a fokozatosság elvét, hogy végig élvezetes maradjon a szaunázás.

Milyen szaunakanalat javasolt használni?

 

A szaunázásnak szinte elengedhetetlen kelléke a víz. Többek között ez segít hozzá a szaunaélmény legjavához! A szaunakanalak között a legnagyobb különbség a méretekben rejlik. Természetesen minél nagyobb a szauna, annál nagyobb kanalat javasolt választani – így az egészen apró kanalaktól a méretes változatokig számtalan formájában megtalálod.

 

Szauna program esetén a különböző felöntési technikák más-más hangulatot adhatnak. Így tehát az sem elhanyagolható választásnál, hogy a program show elemeként szeretnéd megválasztani a kanalat vagy csak a forró levegő szeretete miatt van szükséged rá.

 

Kialakításukban és formájukban is eltérnek egymástól

 

A hagyományos szaunakanalakon túl léteznek esőkanalak, amelyek még inkább segítik a a víz egyenletes eloszlatását, illetve hasonló kényelmi funkciót tölt be a szaunakanna is. Ez utóbbi esetében nem kell bajlódni a merítéssel, nem kell tartani a víz felfröccsenésétől sem.

 


Nézz körül termékeink között vagy iratkozz fel hírlevelünkre,
ahol folyamatosan tájékozódhatsz a legfrissebb szauna hírekről!

 

Hírlevél feliratkozás

* Kötelező mező
 

 

Loading...