Bőrünkről egész évben, évszaknak megfelelően gondoskodni kell - így nyáron is! Bár már közeledik az ősz, sokan még kihasználják az utolsó lehetőségeket a nyári vakációra és a nap sugarai még mindig megterhelően hatnak a bőrre! Főleg azok számára javasolt nagyobb figyelmet fordítani az ápolásra, akik idejük nagy részét nem a szabad levegőn töltik.

Első a fényvédelem!

Sokan tartózkodnak a fényvédő krémektől, mondván, hogy ragadósak, büdösek, hogy megakadályozzák a barnulást vagy hogy gátolja a szervezet D vitamin előállítását. Ez azonban mind-mind tévhit vagy már rég nem igaz az új, modern készítményekre!

SzaunaBoltunk kínálatában kapható naptejek különösen jó illatúak, néhány közülük növényi olajjal dúsított, így azontúl, hogy védnek a nap káros sugarai ellen, bársonyossá, ápolttá teszik a bőrödet.

Egyáltalán nem ragadnak, gyorsan beszívódnak és könnyedén felvihetőek.

Fontos, hogy a napozás szárítja a bőrt, éppen ezért ügyelni kell a hidratálásra, amellyel megelőzhető a bőr fokozott mértékű öregedése. 

A D vitaminról érdemes tudni, hogy nem csak napozás útján lehet hozzájutni.

D vitamint található a különböző tengeri halak húsában, a gombákban, de még a tojásban is! Ettől függetlenül igaz, hogy a napozás nagyon jó D vitamin forrás, az azonban már nem, hogy a fényvédő krémek a napozás e kiemelkedő előnyét meggátolnák. A napkrémek nem 100%-ban szűrik meg a napsugarakat, emellett a délelőtti és kora esti órákban fényvédő nélküli napfürdő éppen elegendő vitamint biztosít a szervezet számára. Mivel nem 100%-os szűrés, éppen ezért a szép napbarnított bőr is könnyedén elérhető krém használata mellett is!

Napvédők SzaunaBoltunk kínálatában >

Hidratálj, és ne hagyd eltömődni a pórusokat!

Míg télen a száraz bőr az, ami kihívás elé állíthat, nyáron a folyamatos izzadás következtében könnyen megragadó szennyeződések okozhatják a pórusok eltömődését.

Emellett nem szabad megfeledkezni a fürdők magas klórtartalmú medencéiről sem!

Éppen ezért nyáron javasolt nagyobb hangsúlyt fordítani a bőr tisztítására.

Javasolt naponta többször arcot mosni - akár szappan nélkül is és törekedni a természetes alapanyagú készítmények használatára.

Ahogy azt már említettük, a strandolás és a meleg könnyen a bőr kiszáradásához vezet - a szervezet ilyenkor nagyon meghálálja a megfelelő ápolókrémek használatát!

A pattanások ellenszere

Ahogyan tévhit az, hogy a naptejek - általánosságban - pattanásokat okoznak, úgy az is az, hogy a végtelenségig szárított bőr végre véget vethet nekik. A túlszárított bőr éppúgy kedvez a pattanásoknak, mint az eltömődött pórusok. Érdemes naponta többször áttisztítani az arcot, ha teheted, akár zuhanyozz is le. Törekedj a természetességre, és a bőröd meg fogja köszönni!

Ne feledkezz meg a hajadról sem!

A napon töltött idő nem csak a bőrödet viselheti meg, hanem bizony a hajadon is nyomot hagyhat: kiszívja, kiszárítja, töredezetté teszi. Éppen ezért nem csak a különböző hőártalmak miatt érdemes sapkát vagy kalapot viselni, hanem ennek megelőzése érdekében is!

Ezen felül nyáron a megszokottnál ajánlott többször hajat mosni. Az izzadtság, a por, a strandolás (a klóros vagy szennyezett víz) szintén megterheli a hajkoronát. Javasolt nyáron olyan sampont választani, ami kíméletesebb, és akár napi használatra is alkalmas!