Örömmel jelenthetjük be, hogy múlthéten egy vadonatúj termékcsalád jelent meg a polcainkon. Nem más, mint a Laboory tisztítószer kapszulák termékcsaládja, amely gyakorlatilag forradalmasíthatja a napi, általános takarítás formáját. Miért? Egy hónapra elég adag a tenyeremben elfér, ezáltal könnyen szállítható, tárolható, legalább annyira jó, mint a hagyományos takarítószerek és semmivel nem drágább. Sőt, még a hotelek és szállodák is gazdaságosabban tudnak velük dolgozni. Az alábbi sorokban Partnerünkkel, Kötél Csabával készített interjúnkat olvashatod a Laboory kapszulákkal kapcsolatban, melyben szó esett az adagolásról, az árról, a tárolásról és a kapszulák minden fontos tulajdonságáról.

SzaunaBolt: Bevezetésképp összefoglalnád, hogy pontosan mi is tartozik a Laboory tisztítószer kapszulák termékcsaládjába?

A termékcsaládon belül van egy bútortisztító, egy ipari gépbe való kapszula, ami padozat tisztításra alkalmas, egy üveg és felület tisztító, egy felület fertőtlenítő kapszula (,aminek most zajlik éppen a bevizsgálása, hogy felület fertőtlenítőszerré tudjuk minősíteni), egy szaniter tisztító, egy felmosásra alkalmas, illetve egy illatosításra alkalmas kapszula. Tehát összesen 8 termékről beszélünk.

SzaunaBolt: Mennyire újdonság a kapszulás tisztítószer? Mennyire számít innovációnak?

Annyira új, hogy még külföldön sincs igazán bejáratva. Terveink szerint hosszútávon elérhetőek lesznek. Mikor behozták a mosogatószer, mosógép kapszulákat, az emberek egy jó nagy része kipróbálta és rájöttek, hogy praktikus. Jó, egyszerű tárolni, nem kell a nehéz mosóporral bajlódni és hát ugyanazt a hatásfokot tudják, mint amit eddig használtak. Ezek óriási sikernek örvendenek. Pont ezt a lehetőséget látjuk ebben a kapszulában is – szerethető és jó vele dolgozni.

Tehát hasonló kapszulás tisztítószerekbe eddig ugye a gépi mosogatásnál vagy a mosásnál találkoztunk. A kapszulás termékek új formájának forgalmazására fél éve kaptuk meg a jogot. Természetesen mi magunk is kipróbáltuk a termékeket és úgy véljük ár-érték arányban is nagyon jók, emellett pedig egyediek, nem igazán létezik a magyar piacon hasonló termék.

Tudni kell, hogy ezek a termékek napi takarításban erősek. Az extrém, durva elszennyeződések esetén, gondolok itt a többszörösen lerakódott vízkőre vagy a sokáig elhanyagolt felületekre nem feltétlenül fog látványos eredményt nyújtani, viszont a bútorok áttörlésére vagy a gyerekek által zsíros kézzel összetapicskolt üvegfelületeket áttisztítsa, arra zseniálisan, tökéletesen megfelel! Tehát abszolút napi használatosak - szép a színük, jó illatúak, nagyon nagyon szerethető termékek.

SzaunaBolt: Egy hagyományos tisztítószerrel összehasonlítva erősségét tekintve mennyire állja meg a helyét?

Azokhoz a termékekhez hasonlítva, melyeket általában az emberek használnak otthon, tehát a bolti forgalomban megvásárolható multiknak a termékei, akár egy fürdőszobai tisztítóval vagy egy általános fertőtlenítőszerre szemben, amivel a konyhában tud az ember tisztítani, ezekhez képest teljesen megállják a helyüket

Ár- érték arányban is egyébként oda van kalibrálva az áruk – a kapszulás termékeket azonos vagy talán egy picit olcsóbban be lehet szerezni. Ami a leginkább szenzációs benne, hogy egy havi tisztítószeres adagot körülbelül egy maréknyi helyen el lehet tárolni. Ez a kb. 8-10 kapszula gyakorlatilag egy kabátzsebben elfér. Éppen ezért a szállítása is nagyon-nagyon egyszerű. A környezeti hatásokat tekintve szintén zseniális, hiszen azt a műanyagflakont, amiben az ember kikeveri a tisztítószert, szinte korlátlan ideig fel lehet használni. 

Ellenkező esetben mindig fájdalmas, mikor az ember hazamegy 10 kilónyi csomaggal és abból kb. 9,8 kg gyakorlatilag víz. Annak, aki a kapszulákat választja, többet nem kell cipekednie, hiszen magát a sűrítményt veszi meg. A tisztítószer kikeverése igen egyszerű: a kapszula gyönyörűen, egy-két perc alatt feloldódik vízben, főleg ha az ember kicsit megrázza. Ha csak sima csapvizet használsz oldószerként, akkor is több mint három hetet bír poshadás nélkül, nem terjednek benne a baktériumok, tehát tárolható kikeverve is! Desztillált vízzel pedig egyértelműen még tovább eláll!

SzaunaBolt: Nézzünk egy gyakorlati példát. Ha mondjuk én két havi kapszulaadagot szeretnék vásásrolni és heti egyszer szeretnék nagy felmosást tartani a 100 négyzetméteres házamban, akkor mennyi kapszulát javasolsz megvásárolni?

Ha kéthavi adagot szeretnél megvenni és hetente egyszer mosol fel, akkor az kb. 8 darab kapszulát jelent. Ugyanennyi időre a szaniter tisztítóból én úgy gondolom, hogy ha csak általános körülmények között használod, akkor abból elég akár egy is, mert 6 deci szaniter tisztító az azért nem kevés. Ugyanígy, ha megnézzük az üvegtisztítót, amiből azért több szokott fogyni, főleg, ha az embernek gyerekei vannak, akkor sem hiszem, hogy kettőnél több kellene - ez 1,2 l üvegtisztítót jelent.

Nézzünk egy hónapot, egy olyan felhasználó esetében, aki nem azt mondom, hogy takarításmániás, de gyakran szeret fújkálni különböző dolgokkal különböző felületeket. Úgy gondolom, hogy még ő is könnyedén kijön körülbelül havi bruttó 4000 forintból. Én úgy gondolom, hogy ez egy nagyon jó ár-érték arány, amellett, hogy ezt a 4000 forintnyi mennyiséget végtelenül egyszerű szállítani.

SzaunaBolt: Mitől környezetbarát a padlóápoló szeretek?

A kapszulás termékcsalád egészét tekintve ezek a termékek mindenféle kemény dolgoktól mentesek. Tehát klórmentesek, nem tartalmaznak sósavat, nincsenek benne olyan durva dolgok, amelyek nagy mértékű környezetkárosító hatással bírnának. 

Manapság azért mindenki igyekszik olyan tisztítószert gyártani, amelyek szinte nyom nélkül, vagy legalábbis 90%-ban teljesen feloldódnak. A gyártó egyébként azt írta minden termék biztonsági adatlapjára, hogy kikevert, hígított állapotban bármelyik termék belekerülhet a lefolyóba. Tehát semmi olyan környezetkárosító hatása nem lesz, ami miatt az embernek rosszul kellene éreznie magát. Nem bio tisztítószerek, tehát nem növényi alapanyagokból készült, de nagyon nagyon kicsi a környezeti terhelésük.

SzaunaBolt: A kezet, a bőrt mennyire irritálják?

Nekem elég érzékeny kezem van, de úgy gondolom a kesztyűre semmi szükség. Nem ipari tisztítószerekről van szó, egész nyugodtan szabad kézzel lehet használni őket. Nyilván, ha valaki valami összetevőre allergiás, annak érdemes óvatosnak lennie - mosogatni például otthon én is mindig kesztyűben mosogatok. 

Egyébként a kesztyű használat takarításnál, főleg fürdőkben, hotelekben mindenképpen ajánlott, pláne ebben a helyzetben tekintve az elmúlt két hónapot, nem szerencsés ha valaki kesztyű nélkül takarít. De ettől eltekintve nem olyan tartalmú szerekről beszélünk, amelyek a bőrre kerülve sérülést okoznának.

SzaunaBolt: Hogyan lehetnek segítségül ezek a tisztítószerek a hotelek, illetve a fürdők számára?

A hoteleknél a szobákban napi takarítás van. Őszinte leszek, konyhára ezeket a termékeket nem ajánlom. Ott mások a szakhatósági előírások. Viszont a szobák, közösségi helyiségek napi takarítására, tisztítására zseniálisan jól működnek

Ami fantasztikus benne, hogy a vezetőnek reggel vagy napközben az alkalmazottaknak nem kell, hogy egy egész kosárnyi tisztítószerrel készüljön, hanem a flakon mindenkinek adott (ráírja a saját maga nevét, a töltési dátumot, hogy a törvényi előírásoknak is megfeleljen), és onnantól kezdve a vezető benyúl a zsebébe, kiosztja a takarítóknak a fejadagot. 

Nyomon követhető, nem szólva arról, hogy a szállodákat általában úgy tervezik, hogy maximális legyen a kihasználtság. A kapszulás tisztítószerekre átállva a jövő szállodáit tudnák úgy tervezni, hogy mondjuk a tisztítószer raktárra ne kelljen 10 négyzetmétert számolni, hanem egyetlen polcon elférhetne az a nyolc különböző zacskó, ami kielégíti az összes tisztítószerigényt. Tehát: helytakarékos!

SzaunaBolt: Tudnál pár szót szólni a flakonokról?

 Maguk a kimérő flakonok nagyon szerethetőek, aranyosak - ezeket akár más célra is fel lehet használni. Többféle flakonunk van, erősített szórófejű például, pontosan azért, hogy minél később kelljen cserélni, minél kisebb legyen a környezeti terhelés, minél hatékonyabban tudjanak vele a hotelekben dolgozni

Különböző színűek, könnyen meg lehet különböztetni őket és átlátszóak

Összességében a kapszulás termékcsaládról napi takarítási szinten nem igazán tudok olyan dolgot felhozni ellene, ami miatt azt tudnám mondani, hogy nem jó. Buzdítok rá mindenkit, hogy próbálja ki legalább egyszer ezt a terméket!


Próbáld ki Te is a Laboory kapszulás termékcsaládot! Kattints ide! >