A szúnyogcsípések, talán mondanunk sem kell: igen kellemetlenek. De ami még ennél is rosszabb, hogy ezek a vérszívók rengeteg betegséget képesek terjeszthetni, éppen ezért fontos védekezni ellenük.

Az elmúlt évek során jól megfigyelhetően nőtt a szúnyogok száma, amely főképp a klímaváltozásnak köszönhető. Például könnyebben áttelelnek a peték, lárvák, sőt egyre gyakrabban látni kifejlett szúnyogokat is még az év leghidegebb időszakaiban is. Nyáron az esős időszakot általában egy erős felmelegedés követi, ami szintúgy kedvez a szúnyogoknak. A szúnyogok egyedszámának növekedésével párhuzamosan a természetes ellenségeik számában nem figyelhető meg növekedés.

Mit lehet tenni szúnyoginvázió idején?

A legjobb megoldás természetesen, mint mindig: megelőzni a bajt!

Erre ma már számtalan módszer áll rendelkezésre - ezek közül is a leghatékonyabbak a különböző krémek és spray-k, valamint az illóolajok!

A borsmenta, az indiai citromfű, a citromos eukaliptusz, a geránium vagy éppen a levendula illata - tökéletes szúnyogriasztók!

Néhány terméktippünk:

1. SZÚNYOGSTOP ILLÓOLAJ KEVERÉK 10 ML

2. ANTIBAKTERIÁLIS LÉGFRISSÍTŐ SPRAY, INDIAI CITROMFŰ-, BORSMENTA- ÉS SZEGFŰSZEG ILLÓOLAJJAL, 20 ML

3. BITEFREE SZÚNYOG- ÉS KULLANCSRIASZTÓ SPRAY 75 ML

4. CITROMOS EUKALIPTUSZOLAJ 10ML

Minden szúnyogriasztó SzaunaBolt termék >

Ha minden igyekezeted ellenére mégis sikerült megcsípnie, akkor irány a szauna!

Önmagában már a szaunázás is sokat segíthet az irritáció megszüntetésében! Ha "szúnyogfelhőbe" keveredtél és tele vagy kellemetlen csípésekkel, érdemes kipróbálni a mentolos felöntést, amely kellemes, hűsítő érzetet kelt. Illetve természetesen ezúttal is igazi csodaszerként alkalmazható a szaunaméz, mely gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatásáról közismert.

Szaunamézek SzaunaBoltunk kínálatában >

Ha éppen nincs lehetőség a szaunázásra, akkor érdemes bevetni a nyugtató krémeket, melyek kifejezetten szúnyogcsípések enyhítésére, megszüntetésére alkalmasak!

1. NYUGTATÓ BŐRÁPOLÓ ALOE VERA GÉL - SZÚNYOGCSÍPÉSRE, NAPÉGÉSRE, BŐRSÉRÜLÉSRE 250 ML

2. CSÍPÉS UTÁNI KRÉM 60 ML

Minden szúnyog csípés utáni termékünk >