Menü
Kosár

Édeskömény Aromax illóolaj

Édeskömény Aromax illóolaj

Kiszerelés: 10ml

Az édeskömény illóolajat Aetheroleum foeniculi az ernyősvirágzatúak családjába Apiaceae tartozó édeskömény Foeniculum vulgare érett, szárított és összezúzott terméseiből vízgőz-desztillációval nyerik ki, mintegy 2-6%-os hozammal. Az olaj színtelen vagy halvány sárgászöld színű, édeskés illatú, az ánizsra emlékeztető. Főbb alkotórészei a transz-anetol (50-75%), a fenkon (1-14%) és az esztragol (2-7%). A keserű változatban (subs. capillaceum var. vulgaris) kevesebb az anetol és több a fenkon nevű gyűrűs keton, az édes- vagy fűszer változatban (subs. capillaceum var. dulce) fordított a helyzet: több az anetol és kevesebb a fenkon. Az édeskömény fűszer változatából készült olaj a VII., a keserű változatból készült olaj pedig a VIII. Magyar Gyógyszerkönyvben hivatalos. Az olaj főbb hatásai: nyákoldó, köptető, szélhajtó, görcsoldó, antimikrobiális, gyulladáscsökkentő és ösztrogénhormon-szerű. Alkalmazásának fontosabb területei nagy mértékben egyeznek az ánizséval. Székrekedés, epebántalmak és különböző eredetű diszpepsziás panaszok kezelésénél többféle készítmény (pl. emésztésjavító cseppek, epebántalmak kezelésére ajánlott granulátum, hashajtó készítmények) alkotórészeként szélhajtó, görcsoldó és ízjavító tulajdonsága miatt van jelentősége. Az ánizsolajhoz hasonlóan kisbabák ,,szélgörcseinek” oldására masszázsolajok formájában is használják. Az édeskömény illóolaj nem toxikus, közepesen v. nagyon enyhén irritáló (főként sérült bőrön), nem érzékenyítő, nem fototoxikus. Belsőleges alkalmazása különösen alkoholizmus, májelégtelenség és acetaminophen fogyasztás esetén nem ajánlott, esztragol tartalma miatt pedig egyes források külsőleg csak 1,5%-os koncentrációban javasolják használatát.

Kiszerelés
1 ml 139 Ft

Értékeld

Megjegyzés: HTML formázás nem lehetséges!
Rossz
Kiemelt termék
  • Elérhetőség: Külső raktáron
  • Típus: 5997733311358
  • SKU: 5997733311358
  • UPC: 5997733311358
1 890 Ft
Nettó: 1 488 Ft


A legnagyobb választékon kívül még miért érdemes tőlünk vásárolni?

Kérésére a terméket futárszolgálattal egészen az otthonáig visszük. 25.000 Ft vásárlási érték felett fizetnie sem kell érte.

Amennyiben nem tartózkodik vagy nehezen megoldható az átvétel, kérje csomagját Pick Pack Pontra. Az ország több pontján elérhető boltok, shoppok, benzinkutak remek lehetőséget biztosítanak arra, hogy a terméket bármikor át tudja venni.

Webáruházunkból kedvezőbb  áron szállítjuk termékeinket, amennyiben a bankkártyás fizetési módot válassza. Barion rendeszerén keresztűl nyugodtan intézheti vásárlásait


Amennyiben Önnek úgy kényelmes fizetheti az árut átvételkor a futárnál is.

Munkaidőben mindíg az Önök rendelkezésére állunk, hívjon minket telefonon vagy írjon üzenetet és a legrövidebb időn belül igyekszünk segítséget nyújtani,

telefonszámunk: 06 30 194 2643

Méret tábláink   Kérdezz tőlünk!