Menü
Kosár

Grapefruit Aromax illóolaj 10ml

Grapefruit Aromax illóolaj 10ml

Kiszerelés: 10ml

A grapefruit illóolajat a citromfélék családjába Rutaceae tartozó grapefruit Citrus paradisi terméshéjából préseléssel vagy vízgőz-desztillációval nyerik ki. A terméshéj mellett alkalmanként a termésekből is préselnek ki olajat. Ez utóbbi esetben az illóolajat és a vizes-frakciót centrifugálással választják szét. Az illóolaj színe zöldessárga, narancsra emlékeztető illatú, de annál frissebb, fűszeresebb és kevésbé édeskés illatú. Az illóolaj fő alkotórésze a citrus-olajokra jellemző limonén (95-98%), mely vegyület mellett több, 1%-nál kisebb mennyiségben jelenlévő vegyület (pl. mircén, alfa-pinén, béta-kariofillén) is található. A gyümölcshéjból vagy termésből préselt illóolajban olyan alkotrórészek is megtalálhatók (kumarinok - pl. limettin), melyek nem illékonyak, de az illóolajban kioldódnak. Az illóolaj főbb hatásaiként a fertőtlenítő, antimikrobiális, nyugtató, valamint a bőr alatti szövetek vérellátását és nyirokkeringését elősegítő hatásokat lehet megemlíteni. A grapefruitolajat e hatások miatt szorongások oldására és a meghűlések okozta kellemetlen tünetek enyhítésére lehet használni aromalámpák vizébe cseppentve vagy levegőbe porlasztva, illetve a légzés könnyítését célzó inhaláló keverékek alkotórészeként. Emellett zsíros, pattanásos bőr ápolására, illetve cellulitis kezelésére szánt készítmények egyik hatóanyagaként is ajánlják a grapefruit illóolajat tartalmazó készítményeket. Kellemes, frissítő illata miatt kedvelt alkotórésze a masszázs- és fürdőolajoknak is. Az illóolaj nem toxikus, nem bőrirritáló, nem bőrérzékenyítő, azonban a hidegen préseléssel kinyert illóolajban a kumarinok miatt enyhén fototoxikus hatású. Ez utóbbi hatás kivédése érdekében kozmetikai készítmények legfeljebb 4%-ban tartalmazhatnak préseléssel előállított grapefruit illóolajat, és azt is javasolják, hogy grapefruit illóolajat tartalmazó kozmetikai készítmény használata után legalább 12 órát várjunk a napozással és a szoláriumozással. A vízgőz-desztillálációval előállított grapefruit illóolaj kumarinmentes, ezért fototoxikus hatással ennél az olajnál nem kell számolnunk.

Kiszerelés
1 ml 109 Ft

Értékeld

Megjegyzés: HTML formázás nem lehetséges!
Rossz
Kiemelt termék
  • Elérhetőség: Rendelhető
  • Típus: 5997733311433
  • Súly: 0.30kg
  • SKU: 5997733311433
  • UPC: 5997733311433
1 890 Ft
Nettó: 1 488 Ft


A legnagyobb választékon kívül még miért érdemes tőlünk vásárolni?

Kérésére a terméket futárszolgálattal egészen az otthonáig visszük. 25.000 Ft vásárlási érték felett fizetnie sem kell érte.

Amennyiben nem tartózkodik vagy nehezen megoldható az átvétel, kérje csomagját Pick Pack Pontra. Az ország több pontján elérhető boltok, shoppok, benzinkutak remek lehetőséget biztosítanak arra, hogy a terméket bármikor át tudja venni.

Webáruházunkból kedvezőbb  áron szállítjuk termékeinket, amennyiben a bankkártyás fizetési módot válassza. Barion rendeszerén keresztűl nyugodtan intézheti vásárlásait


Amennyiben Önnek úgy kényelmes fizetheti az árut átvételkor a futárnál is.

Munkaidőben mindíg az Önök rendelkezésére állunk, hívjon minket telefonon vagy írjon üzenetet és a legrövidebb időn belül igyekszünk segítséget nyújtani,

telefonszámunk: 06 30 194 2643

Méret tábláink   Kérdezz tőlünk!