Menü
Kosár

Indiai citromfűolaj Aromax 10ml

Indiai citromfűolaj Aromax 10ml

Kiszerelés: 10ml

Az indiai citromfű illóolajat Cymbopogon citrati aetheroleum a pázsitfűfélék családjába Poaceae tartozó és Indiában őshonos indiai citromfű, más néven citromos fűszercirok Cymbopogon citratus felaprított, friss vagy fonnyasztott leveleiből (hajtásaiból) vízgőz-desztillációval nyerik ki, az illóolaj hozama: 0,5-0,8%. Az illóolaj színe a halványtól a narancssárgáig (vörösesbarnáig) terjed, illata friss, citromra emlékeztető. A jellegzetes illatát a benne lévő citrálok adják, ezek mennyisége 65-85% között mozog. A citrálnak nevezett alkotórész két vegyületet takar: citrál Á-t (más néven gerániál) és citrál B-t (más néven nerál). Mellettük még a limonén, citronellol és mircén alkotórészek említhetők meg. Az illóolaj főbb hatásai: fertőtlenítő, antimikrobiális, dezodoráló, nyugtató- idegrendszeri tonizáló, rovarriasztó, szélhajtó – emésztőrendszeri tonizáló, gyulladáscsökkentő és értágító. Az illóolaj használatát belsőleg elsősorban a gyomor- és bélrendszert érintő bakteriális fertőzések és bélgyulladások esetén javasolják. Külsőleg inhalálás, aromafürdők és masszázsok formájában alkalmazzák idegi kimerültség és túlterheltség esetén, illetve kozmetikai bőrproblémák (pl. enyhébb lefolyású érbántalmak, cellulitis) kezelésére alkalmas összetételekben is hasznosítják az olaj gyulladáscsökkentő és az erek állapotát kedvezően befolyásoló hatásait. Az indiai citromfűolaj és egyes összetevői dezodorálószereknek és parfümöknek is fontos alkotórészei lehetnek. Az indiai citromfű illóolaja nem mérgező, nem irritáló, nem érzékenyítő és nem fototoxikus.

Kiszerelés
1 ml 129 Ft

Értékeld

Megjegyzés: HTML formázás nem lehetséges!
Rossz
Kiemelt termék
  • Elérhetőség: Rendelhető
  • Típus: 5997733311280
  • Súly: 0.30kg
  • SKU: 5997733311280
  • UPC: 5997733311280
1 890 Ft
Nettó: 1 488 Ft


A legnagyobb választékon kívül még miért érdemes tőlünk vásárolni?

Kérésére a terméket futárszolgálattal egészen az otthonáig visszük. 25.000 Ft vásárlási érték felett fizetnie sem kell érte.

Amennyiben nem tartózkodik vagy nehezen megoldható az átvétel, kérje csomagját Pick Pack Pontra. Az ország több pontján elérhető boltok, shoppok, benzinkutak remek lehetőséget biztosítanak arra, hogy a terméket bármikor át tudja venni.

Webáruházunkból kedvezőbb  áron szállítjuk termékeinket, amennyiben a bankkártyás fizetési módot válassza. Barion rendeszerén keresztűl nyugodtan intézheti vásárlásait


Amennyiben Önnek úgy kényelmes fizetheti az árut átvételkor a futárnál is.

Munkaidőben mindíg az Önök rendelkezésére állunk, hívjon minket telefonon vagy írjon üzenetet és a legrövidebb időn belül igyekszünk segítséget nyújtani,

telefonszámunk: 06 30 194 2643

Méret tábláink   Kérdezz tőlünk!