Kámfor – Hűsít & Frissít

A kámfor illóolaja (Cinnamomum camphora) Japánban és Taiwanon őshonos. Mielőtt még elindult volna honosítása az 1800-as évektől Floridában, Ázsia dél-keleti részén – felismerve a növényben rejlő potenciált – Kínában, illetve Sri Lankán már foglalkoztak tömegtermelésével.

A kámfor illóolaja gyulladáscsökkentő, topikálisan vivőolajjal sebek fertőtlenítésére alkalmazható, rovarcsípések okozta irritáció enyhítésére, rándulások, ficamok esetén bedörzsölésre, illetve általános fájdalomcsökkentésre. Légúti megbetegedések esetén segíti a mélyebb és teljesebb légzést általános vírusölő hatásairól is ismeretes. Érdekességként kutatások is alátámasztják, hogy a kámforolaj támogatja az agyi aktivitást mégpedig a sejtek közötti kommunikáció elősegítésével.*

Szaunában kiválóan alkalmazható bazsalikommal, kajeputtal, kamillával, eukaliptusszal, levendulával, citromfűvel, illetve rozmaringgal keverve.

Legismertebb altípusai:

Legismertebb altípusai:

Cinnamomum Camphora ct linalool

Cinnamomum Camphora ct cinéole

Ravintsara Essential Oil | Organic Ho Leaf Essential Oil - Nature In Bottle

Magyar név: Ho-Fa

Magyar név: Madagaszkári kámforfa

Főbb kémiai összetevő: Linalool

Főbb kémiai összetevő: 1.8 Cineol, Szabinén, Alfa-Terpineol

Tulajdonságok: sejtregeneráló, ránctalanító

Tulajdonságok: immunrendszer-erősítő

Kámfor - Illatprofil

Jelleg:

Hűsítő, stimuláló, tisztító

Illat:

Átható, friss, édeskés, kámforos

Altípus:

Fejillat

Kinyerés:

Vízgőzlepárlással a friss levelekből

Illatrecept felöntéshez – Winter Wonderland

Livia Evergreen

Essential Oil Therapist – EOT®, Registered Aromatherapist – RA®, CAHP

* https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6832878/